Feest van Maria Lichtmis op VBS De Bloesem!

Op de kleuter- en lagere school vierden we het feest van Maria Lichtmis. De kinderen werden in groepen verdeeld en genoten van: luisteren naar verhaal, lichtjes maken en versieren, lied zingen, samen spelen, … . Natuurlijk smulden we van heerlijke pannenkoeken!

3K op bewegingstocht in het lager

Ouders en grootouders wandelen naar de lagere school. Via allerlei opdrachtjes in elke klas verkent de 3de kleuterklas de lagere school. Het werd een boeiende tocht met lekkere afsluiters.

Leuke winterse middagpauzes

Vanuit de leerlingenraad ontstond het idee om de middagpauzes anders in te vullen. Zo brachten de leerlingen zelf volgende ideeën aan: knutselen, gezelschapsspelen, voetbalinitiatie, dans, … . Er werd een regeling afgesproken en iedereen die wenst, schrijft zich in voor een activiteit naar wens. Deze activiteiten worden door leerlingen en leerkrachten begeleid. Super tof initiatief!

Gezellige kerstmarkt!

Vanaf vrijdagmorgen 16/12 heerste er een gezellige drukte op de lagere school van VBS De Bloesem. Ouders toverden onze speelplaats om tot een gezellige kerstmarkt! Aan alles werd gedacht: versiering, houtvuur, veel lekkers, vrolijke muziek, kerstfilm, …! Kleuters en lager maakten creatieve geschenkjes en er kwam véél volk! Geniet nog maar even na van onze

Sherborn met 2L en 5L

Dat december een warme en mooie maand kan zijn, hebben de kinderen van 2L en 5L op De Bloesem bewezen. Ze deden samen een lesje 'knuffelturnen'. Sherborn toont hoe kinderen elkaar kunnen leren vertrouwen, hun grenzen kunnen afbakenen en leren omgaan met aanrakingen. Als afsluiter gaven we elkaar ook een kleine massage met als thema

Leerkrachten

Mail Leerkrachten